Sphynx en Devon Rex  cattery

Devon Rex

Devon Rex katten hebben een uniek uiterlijk , ze zijn heerlijk zacht , met weinig haaruitval , hebben een hoog energie niveau , supervriendelijke katten , een Devon Rex zal niet gelukkig zijn als hij als enige kat gehouden wordt .

Een Devon Rex is een nieuwsgierige kat , even meeliften op je schouder is iets wat ze geweldig vinden , maar ze zijn ook lekker ondeugend .

Ze zijn middelgroot , hebben grote oren met plukjes haar aan de achterkant , de z.g. "oorwantjes"  , hun hoofd is breed en wigvormig .

Het is een slank en gespierd ras , met een fluweelachtige zachte vacht met golfjes en krullen .

Een Devon Rex komt voor in allerlei kleuren , de oogkleur is afhankelijk van de vacht , van geel , groen , blauw , aqua .

De vacht is makkelijk te onderhouden , ze verharen nauwelijks , wel zijn de haren gevoelig , dus ze moeten niet te veel geborsteld worden , borstelen gaat het best met een babyborsteltje .  De vacht voelt wat harder aan als de vacht van een Cornish en German Rex , omdat de Devon Rex dekharen heeft .

Een lekker warm dekentje of een holletje vinden ze heerlijk om in te slapen. 

Mensen met een allergie ondervinden van een Devon Rex soms geen of minder last , maar het zijn per definitie geen hypoallergene katten . Allergieën worden veroorzaakt door huidschilfers en eiwit in het speeksel van een kat .

De oorsprong van een Devon Rex kat komt uit Engeland . De stamvader van de Devons is Kirlee een rondzwervende kater met een krullenvacht , geboren in 1960 in Devonshire . De genetische samenstelling van Kirlee was hetzelfde als van de Cornish Rex , een ras die 10 jaar eerder ontdekt was .. Door testen van fokkers is gebleken dat Kirlee een natuurlijke genetische mutatie was .